MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Kakkerlakkenplaag

Zodra kakkerlakken in een voor hun prettige omgeving zijn terecht gekomen, dan hebben ze geen reden om weg te gaan en blijven ze er graag een lange tijd zitten. In deze periode zijn ze vooral bezig met voortplanten. De kans is dus heel groot dat er een kakkerlakkenplaag ontstaat. De grote aantallen kakkerlakken zitten op een gegeven moment door je hele huis. Doordat kakkerlakken ook ziektes overdragen, schade toebrengen aan voedselvoorraden en psychologische schade veroorzaken is het van belang om direct een kakkerlakkenbestrijding uit te laten voeren.

Hoe merk je een kakkerlakkenplaag op?

Om snel te kunnen handelen bij een kakkerlakkenplaag in huis, moet je zo snel mogelijk de signalen van een kakkerlakkenplaag herkennen. Uiteraard als je tientallen kakkerlakken in huis ziet lopen, ben je zeker van een kakkerlakkenplaag, vaak ben je dan echter al aan de late kant met ontdekken. Herken een kakkerlakkenplaag in huis door:

  • Urine en uitwerpselen
  • Huidschilfers
  • Speekselsporen

Hoe ontstaat een kakkerlakkenplaag?

Een kakkerlakkenplaag start met een aantal kakkerlakken. Zo hoef je er maar een paar in huis te hebben. Een kakkerlak houdt bevruchte eitjes bij zich in een eipakketje, ootheca genoemd. Dit eipakketje met zo’n 35 eitjes komt op een gegeven moment uit en vervolgens ontstaan er nimfen. Al binnen 8 weken kunnen deze nimfen zich voortplanten. Binnen 2 maanden kun je dus een kleine honderd kakkerlakken in huis hebben als er meerdere eipakketjes in je huis aanwezig zijn.

Kakkerlakken verspreiden bacteriën, virussen en ziektekiemen

Kakkerlakken dragen bacteriën, virussen en ziektekiemen bij zich. Zodra jij dus kakkerlakken in huis hebt, is er de kans dat kakkerlakken deze ziektes op jou overdragen. Zij verspreiden deze ziektes via hun urine, uitwerpselen en vervellingshuidjes. De meest voorkomende ziekteverwekkers die kakkerlakken verspreiden, zijn salmonella, dysenterie en tyfus. Een kakkerlakkenplaag in je huis is dus erg schadelijk voor je gezondheid.

Wat moet je doen bij een kakkerlakkenplaag?

Wanneer je een kakkerlakkenplaag hebt ontdekt, dien je de volgende acties te ondernemen:

  • Schakel direct een professionele ongediertebestrijder in
  • Maak je huis goed schoon en verwijder alle voedselbronnen
  • Maak alle kieren en gaten die toegang tot je huis verschaffen dicht