MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Vraag en antwoord

Hier vind je de meest gestelde vragen over kakkerlakken met antwoorden natuurlijk. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe komen kakkerlakken mijn huis binnen?

Alleen in het geval dat je buren last hebben van een kakkerlakkenplaag kan het zijn dat de kakkerlakken zich verspreiden naar jouw huis. In alle andere gevallen heb je het ongedierte zelf in huis gehaald. Dit kan gebeuren in de volgende situaties:

  • De kakkerlakken zaten in verpakkingsmateriaal
  • De kakkerlakken zaten in voedsel
  • De kakkerlakken zaten in tweedehands spullen

Brengen kakkerlakken ziektes over?

En of kakkerlakken ziektes overbrengen! Kakkerlakken dragen bacteriën, virussen en ziektekiemen bij zich en dragen deze ook op ons over. Dit doen ze via huidschilfers, ontlasting en speeksel wat ze overal in huis achten. Voorbeelden van ziektes die kakkerlakken verspreiden, zijn salmonella, dysenterie en tyfus. Van belang dus om kakkerlakken in huis direct te bestrijden.

Kan ik kakkerlakken zelf bestrijden?

Het zelf bestrijden van kakkerlakken is wel en niet mogelijk. Er zijn voldoende bestrijdingsmiddelen te koop, maar vaak is gebleken dat deze middelen niet effectief genoeg waren tegen een kakkerlakkenplaag. Vervolgens werd alsnog een professionele ongediertebestrijder ingeschakeld. Kakkerlakken worden namelijk steeds resistenter tegen deze middelen en meestal worden de eitjes en nimfen van kakkerlakken vergeten tijdens de bestrijding.

Wat gebeurt er als ik een kakkerlak doodtrap?

Simpel: de kakkerlak gaat dood. Het fabeltje gaat dat wanneer je kakkerlakken doodtrapt, je juist nog meer kakkerlakken aantrekt door een zogenaamde geur die vrijkomt en doordat ze hun eitjes droppen. Met een zogenaamde enorme kakkerlakkenplaag als gevolg. Kakkerlakken verspreiden inderdaad een onaangename geur, maar er is niets bekend over dit effect. En het is ook zo dat kakkerlakken hun eitjes laten vallen wanneer ze zich bedreigd voelen, maar als je deze gewoon ook opruimt als je kakkerlakken doodtrapt, is er niets aan de hand.

Hoe weet ik zeker dat alle kakkerlakken in mijn huis bestreden zijn?

Er zijn in de winkel kakkerlakkenvallen te koop. Zogenaamd bedoeld om kakkerlakken te bestrijden, maar hiervoor moet je ze niet gebruiken. Deze producten zijn wel goed in te zetten als controlemiddel na een kakkerlakkenbestrijding. Plaats de vallen op de plekken waar jij eerder kakkerlakken hebt gezien. Blijven de kakkerlakkenvallen na een aantal dagen leeg, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken.

Wat betekent kakkerlak in het Engels?

Het enkelvoud van kakkerlak in het Engels is: cockroach. Meervoud wordt cockroaches.