MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Tips tegen kakkerlakken

Niemand zit te wachten op kakkerlakken in huis. Kakkerlakken staan bekend om hun snelle voortplanting en de verspreiding van bacteriën, virussen en ziektekiemen. Gebruik deze tips om kakkerlakken niet in je huis aan te treffen! Met name geldt: houdt je woning altijd schoon, lucht je huis regelmatig door en dicht kieren en gaten. Als je met deze tips tegen kakkerlakken alsnog kakkerlakken in huis hebt, schakel dan een professionele ongediertebestrijder in.

Tip 1 – Berg voedsel op en houd je huis schoon

Kakkerlakken eten alles: van broodkruimels, tot vetdruppels en zelfs huisstof. Dit houdt dus in dat je al je voedsel in huis goed moet opbergen, zowel van jou als van je huisdier. Liggen er ergens voedselresten, ruim dit dan direct op. Het minste voedsel vinden kakkerlakken al reden genoeg om in jouw huis te verblijven. Ga daarnaast zorgvuldig om met je afval.

Tip 2 – Dicht alle kieren en gaten rond je woning

Kakkerlakken wringen zich door de kleinste kieren en gaten je woning binnen. Zorg er daarom voor dat je deze toegangen dicht maakt. Denk daarbij aan openingen rondom deuren en ramen, pijpen en ventilatieopeningen.

Tip 3 – Controleer pakketjes die je binnen krijgt via de post

Vaak constateren wij dat kakkerlakken een woning zijn binnen gekomen via postpakketjes. Er hoeft dan niet eens een kakkerlak in het verpakkingsmateriaal te hebben gezeten, een enkel eipakketje is al voldoende voor het krijgen van kakkerlakken in huis. Door simpelweg pakketjes te controleren op kakkerlakken en eipakketjes voorkom je kakkerlakken.

Tip 4 – Check tweedehands meubelen voordat je ze in huis haalt

Struin jij graag rommelmarkten en kringloopwinkels af? Dit kun je blijven doen, maar let wel op dat je tweedehands meubel geen kakkerlakken of eipakketjes beat. Er is al vaak gebleken dat mensen op deze manier kakkerlakken in huis haalden.

Tip 5 – Wees voorzichtig met je bagage als je ergens anders geslapen hebt

Kom je thuis na een weekend weg, leg dan eerst je bagage in je schuur. Pak daar alles uit en controleer goed of je niet iets verdachts ziet. Mocht het zo zijn dat je onbewust kakkerlakken meegenomen hebt, dan heb je binnen no-time een kakkerlakkenplaag in huis.