MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Kakkerlakken voorkomen

Kakkerlakken hebben maar een paar dingen nodig om een locatie als prettig te ervaren. Dit is een warme omgeving met donkere plekken om zich schuil te houden en het liefst in de buurt van water en voedsel. Jouw huis biedt dat hoogstwaarschijnlijk allemaal voor ze. Het is niet reëel om deze omstandigheden weg te denken uit je woning. Dus de vraag is hoe je dan kakkerlakken voorkomen kunt.

Berg voedsel goed op

Bewaar voedsel in afgesloten bakken, zodat kakkerlakken er niet bij kunnen. Als je met eten of drinken hebt geknoeid op aanrecht, op tafel of op de grond, ruim dat dan direct op. Kakkerlakken hebben aan een kruimel al voldoende. Laat daarom ook geen vaat op het aanrecht staan, maar werk het meteen weg. Zorg ook dat je geen drink- en voerbakken van huisdieren laat staan.

Houd het opgeruimd en schoon

Voorkom rommel in huis en houd alles goed schoon. Hiermee voorkom je dat kakkerlakken zich gaan schuilhouden in deze rommel. Ook vergeten mensen vaak dezelfde plekken om schoon te maken die kakkerlakken juist weten te vinden, zoals achter de koelkast, onder het fornuis of in keukenkastjes. Ga ook zorgvuldig om met je afval. Laat geen vuilniszakken open staan en stop het in afgesloten vuilnisbakken.

Zorg dat kakkerlakken niet binnen komen

Kakkerlakken zijn klein en bovenal erg flexibel, dus meestal is het voor hen heel makkelijk om binnen te komen. Door het kleinste gaatje komen ze vaak nog binnen. Als je kakkerlakken wilt voorkomen, zorg dan dat je alle kieren en gaten die toegang verschaffen tot je huis dicht, zoals:

  • Kieren onder deuren
  • Spleten rondom pijpen
  • Ventilatieopeningen

Ondanks alles toch een kakkerlak gespot?

Heb je al deze maatregelen getroffen, maar heb je tot je grote verbazing toch een kakkerlak in huis gezien? Ga dan direct over tot kakkerlakkenbestrijding. Wij raden iedereen aan om de bestrijding van kakkerlakken niet zelf uit te voeren, omdat het belangrijk is dat alle kakkerlakken en eipakketjes bestreden worden. Blijft er ook maar iets achter? Dan heb je binnen no-time weer te maken met een kakkerlakkenplaag.