MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Huismiddeltjes tegen kakkerlakken

Er zijn een aantal huismiddeltjes tegen kakkerlakken waar jij kakkerlakken mee kunt bestrijden. Waarschijnlijk heb je de meeste dingen al in huis, dus je hoeft niet direct naar de winkel te rennen. Bovendien hoef je op deze manier geen gebruik te maken van chemische middelen. Blijkt het bestrijden van kakkerlakken met huismiddeltjes niet gelukt te zijn, schakel dan alsnog een professionele ongediertebestrijder in. Maar je kunt het eerst eens op onderstaande manieren proberen.

Kakkerlakken vangen met een dweil

Wat je allereerst kunt proberen is om ’s nachts in je huis een vochtige dweil neer te leggen. Kakkerlakken gaan in de nacht op onderzoek uit en worden aangetrokken tot deze natte doek. Hier kruipen ze vervolgens onder en de volgende morgen kun jij de kakkerlakken zo opvegen.

Mengsel van water en olie

Een andere manier om kakkerlakken te bestrijden met water, is door een mengsel te maken van water en olie. Doe wat water en olie in een bakje en zet het op een plek neer dichtbij de vermoedelijke schuilplaats. Kakkerlakken zullen op het bakje afkomen, maar vervolgens verdrinken doordat de olie hun luchtwegen verstopt.

Bakjes met water, gipspoeder en poedersuiker

Nog een optie om kakkerlakken te bestrijden, is om twee bakjes te plaatsen met een enkel water en de andere poedersuiker en gipspoeder door elkaar. Beide bakjes wekken de interesse van kakkerlakken en zal van gedronken en gegeten worden. Het gevolg is een samenklontering van water, gipspoeder en poedersuiker inde maag van de kakkerlakken, wat ervoor zorgt dat ze sterven.

Kakkerlakken wegjagen met laurierblaadjes en kattenkruid

Kakkerlakken hebben een hekel aan de geur van laurierblaadjes en kattenkruid. Strooi wat laurierblaadjes en kattenkruid dichtbij plekken waarvan jij vermoedt dat er zich kakkerlakken schuilhouden. Zodra kakkerlakken dit ruiken, zullen ze daar weggaan.

Het nadeel van huismiddeltjes

Het vervelende aan al deze methoden is dat je hiermee niet de eitjes en nimfen van kakkerlakken bereikt. En wellicht ook wel niet alle kakkerlakken. Een kakkerlakkenplaag heb je dus hiermee niet zomaar bestreden. Wil je echt van kakkerlakken af? Dan is het raadzaam om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.