MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Kakkerlakken zelf bestrijden

Kakkerlakken is geen makkelijk ongedierte om te bestrijden. Dit komt omdat ze ontzettend hardnekkig zijn. Ze zijn al meer dan 300 miljoen jaar hier op aarde en hebben weten te overleven in de meest ongunstige omstandigheden. Het zelf bestrijden van kakkerlakken verloopt daarom meestal zonder succes. Na een aantal weken blijkt dan dat de kakkerlakkenplaag niet volledig bestreden is en men moet alsnog een professionele ongediertebestrijder inschakelen voor een kakkerlakkenbestrijding.

Wat kun je doen om kakkerlakken zelf te bestrijden?

Denk je de kakkerlakkenplaag in huis nog wel zelf aan te kunnen? En wil je dus proberen om kakkerlakken zelf te bestrijden? Dan kun je de volgende opties eens proberen:

  • Kakkerlakken bestrijden zonder chemische middelen
  • Kakkerlakken bestrijden met een kakkerlakkenval
  • Kakkerlakken bestrijden met een kakkerlakkenspray

Kakkerlakken bestrijden zonder chemische middelen

Wil je kakkerlakken bestrijden, maar zonder het gebruik van chemische middelen? Je hoeft hier niet per se van alles aan te schaffen. Waarschijnlijk heb je de benodigde middelen wel in huis:

  • Leg ’s nachts een vochtige dweil op de keukenvloer. Aanwezige kakkerlakken komen op de vochtige dweil af en kruipen hieronder. De volgende dag kun je ze van de vloer opvegen.
  • Vul een bakje met water en voeg daaraan olie toe. De olie verstopt de luchtwegen van de kakkerlak. Ze verdrinken vervolgens in het water.
  • Maak van gipspoeder en poedersuiker een mengsel in een bankje. Zet hiernaast een schoteltje water neer, zodat kakkerlakken op het water en mengsel afkomen. Vervolgens gaan ze dood, omdat ze niet meer kunnen ademen.

Kakkerlakkenval

Een kakkerlakkenval werkt als een lijmval. Daar waar je vermoedt dat kakkerlakken zitten, plaats je deze lijmvallen in de buurt. In deze lijmval zit een lokstof waar de kakkerlakken op af komen. De kakkerlakken blijven vervolgens aan de lijm plakken en zitten in de val. Het nadeel is dat de eipakketjes niet op de kakkerlakkenval afkomen.

Kakkerlakkenspray

Kakkerlakkenspray is eigenlijk gewoon een insectenspray. Deze sprays waar je kakkerlakken mee kunt bestrijden bevatten de stof permethrin. Deze stof doodt kakkerlakken. Je sprayt het middel op de plekken waar jij vaak kakkerlakken ziet. Deze bestrijdingsmethode is echter niet erg effectief, omdat je er enkel de volwassen kakkerlakken mee bestrijdt en niet de eipakketjes in huis.