MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Tips voor het bestrijden van kakkerlakken

Kakkerlakken wil je absoluut niet in je leefomgeving. Desondanks voorkom je soms niet dat ze in je huis komen. Hanteer dan onderstaande tips voor het bestrijden van kakkerlakken.

Tip 1 – Maak je huis onaangenaam voor kakkerlakken

Kakkerlakken worden vaak door mensen zelf in huis gehaald. Niet bewust natuurlijk, maar kakkerlakken zitten bijvoorbeeld in pakketjes die bezorgd worden, tweedehands gekochte spullen of de buren hebben last van kakkerlakken. Eenmaal in jouw huis hebben kakkerlakken maar een aantal dingen nodig om zich bij jou thuis te voelen, namelijk:

  • Water
  • Voedsel
  • Warmte

In de meeste woningen is dit wel te vinden. Als je er vervolgens voor zorgt dat je je keuken schoon en drooghoudt, je huis regelmatig door lucht en de temperatuur redelijk laag houdt en kieren van je huis dicht en ventilatieopeningen afsluit, dan vinden kakkerlakken je huis al veel onaangenamer.

Tip 2 –  Zelf bestrijden? Gebruik kakkerlakkenspray in combinatie met lokaas

Om kakkerlakken zelf te bestrijden, ben je er niet met alleen kakkerlakkenspray en ook niet alleen met een kakkerlakkenval met lokaas. Een combinatie van deze twee bestrijdingsmethoden gaat wellicht wel werken. Kakkerlakkenspray is enkel effectief op de plekken waar jij het middel verspreidt. Kakkerlakken zijn echter goed in verstoppen, dus grote kans dat jij niet alle kakkerlakken bereikt. Daarom is het lokaas handig. Je plaatst her en der wat lokaas, zodat de kakkerlakken uit hun schuilplaatsen komen en vervolgens gebruik je de kakkerlakkenspray om ze te bestrijden.

Tip 3 – Bestrijd ook de eitjes en nimfen van kakkerlakken

Het probleem met het bestrijden van kakkerlakken is dat men er nog niet is met alleen kakkerlakken bestrijden. Er liggen namelijk ook nog overal eitjes en nimfen in je huis die na verloop van tijd natuurlijk volwassen kakkerlakken worden. Deze eitjes en nimfen van kakkerlakken worden vaak vergeten tijdens een bestrijding. Daarom slaagt het zelf bestrijden van kakkerlakken vaak ook niet. Enkel een professionele ongediertebestrijder weet een de kakkerlakken, nimfen en eitjes te vinden en zo een volledige kakkerlakkenplaag te bestrijden.

Tip 4 – Pak een kakkerlakkenplaag professioneel aan

Kakkerlakken bestaan al zo lang, dat het echt hardnekkig ongedierte is om te bestrijden. Ze hebben geleerd om in de meest barre omstandigheden te overleven. Daarnaast zijn ze steeds resistenter geworden tegen bepaalde bestrijdingsmiddelen. Producten die je in de winkel kunt kopen, blijken meer en meer niet effectief genoeg om kakkerlakken te bestrijden. Voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding schakel je daarom het best direct een professionele ongediertebestrijder in.

Tip 5 – Gebruik een kakkerlakkenval als controlemiddel

Heb jij een kakkerlakkenplaag in huis gehad en wil je zeker weten dat alle kakkerlakken bestreden zijn? Dan is het een idee om een kakkerlakkenval in te zetten als controlemiddel. Zitten er na een aantal dagen geen kakkerlakken in de val? Dan weet je zeker dat je huis vrij is van kakkerlakken. Let op, het is absoluut geen effectief middel om kakkerlakken te bestrijden.