MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Kakkerlakkenval

Heb jij kakkerlakken in huis aangetroffen, dan is het tijd voor actie. Met een kakkerlakkenval is het mogelijk om zelf het ongedierte te vangen. Heb je te maken met een ware kakkerlakkenplaag? Dan raden wij het gebruik van een val af, je gaat met dit middel geen plaag bestrijden. Kakkerlakken komen immers op de val af, maar nimfen en eitjes doen dit niet.

Verschillende soorten kakkerlakkenvallen

Er bestaan verschillende soorten vallen voor kakkerlakken. Je kunt kiezen uit een kakkerlakkenlijmval, een gewone kakkerlakkenval of je maakt zelf een kakkerlakkenval. Waarom zou je nou een kakkerlakkenval gaan inzetten?

  • Kakkerlakkenvallen zijn kind- en huisdiervriendelijk
  • Kakkerlakkenvallen zijn eenvoudig in gebruik en weer makkelijk weg te halen
  • Kakkerlakkenvallen zijn vooral goed in te zetten als controlemiddel

Kakkerlakkenlijmval

Een kakkerlakkenlijmval doet precies wat de naam doet vernoemen. De kakkerlakken lopen de val in en blijven vervolgens met hun pootjes aan de lijm plakken. Het ongedierte loopt de val binnen, omdat de kakkerlakkenval een lokstof bevat.

Gewone kakkerlakkenval

Een gewone kakkerlakkenval bevat geen lijm, deze val bestaat vaak uit meerdere verdiepingen en meerdere ingangen en werkt als volgt:

  • Plaats op de tweede verdieping van deze val wat voedsel wat dient als lokstof waar de kakkerlakken op af komen.
  • De kakkerlakken komen op de lokstof af, gaan de val binnen en kruipt via de eerste verdieping naar de tweede op zoek naar het voedsel.
  • Zodra de kakkerlak op de tweede verdieping van het voedsel gegeten heeft, wil het weer naar beneden wat niet lukt omdat het de weg kwijt is.
  • Uit paniek geven de kakkerlakken een noodkreet af, waar nog meer kakkerlakken op af komen.
  • Deze kakkerlakken doen precies hetzelfde en zo vang je meerdere kakkerlakken.

Zelf een kakkerlakkenval maken

Een kakkerlakkenval zelf maken is ook een optie. Hoe doe je dat? Pak een dweil, maak deze nat en leg deze op de vloer. ’s Nachts worden kakkerlakken actief en komen op deze vochtige dweil af. Hier kruipen ze vervolgens onder en de volgende morgen kun je ze opvegen.