MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Kakkerlakkenspray

Kakkerlakken zijn een hardnekkig soort ongedierte. Ze leven al ontzettend lang op aarde en hebben in de tijd goed geleerd om te leven onder barre omstandigheden. Het bestrijden van kakkerlakken is dan ook geen eenvoudige klus. Men probeert nog wel steeds om kakkerlakken zelf te bestrijden, vaak blijkt dit echter niet succesvol. Wil je het toch een kans geven, dan is het te proberen met een kakkerlakkenspray.

Voordelen van een kakkerlakkenspray

Er zijn een aantal voordelen ten aanzien van het gebruik van kakkerlakkenspray:

  • Kakkerlakkenspray is eigenlijk een algemene spray tegen insecten. Wanneer je dus kakkerlakken probeert te bestrijden, neem je meteen andere insecten mee in de bestrijding.
  • Kakkerlakkenspray is vrij goedkoop in aanschaf. Je verliest er dus niet veel geld mee als het niet blijkt te werken.
  • Kakkerlakkenspray is doelgericht te gebruiken. Je sprayt het op de plekken waar jij kakkerlakken gezien hebt.

Nadelen van een kakkerlakkenspray

Ondanks de voordelen van kakkerlakkenspray, zijn ook een aantal nadelen te noemen:

  • Kakkerlakkenspray blijkt vaker niet dan wel te werken. Het is namelijk een algemene spray tegen insecten en dus niet ontwikkeld speciaal tegen kakkerlakken.
  • Kakkerlakkenspray is schadelijk voor kinderen en huisdieren.
  • Kakkerlakkenspray moet je gericht spuiten. Hierdoor loop je de kans dat je niet alle kakkerlakken, nimfen en eitjes bereikt.
  • Kakkerlakken hebben in de jaren een bepaalde resistentie opgebouwd tegen kakkerlakkenspray. Daarom werkt kakkerlakkenspray lang niet altijd voldoende.
  • De eipakketjes van kakkerlakken bevatten een laagje chitine. Door dit laag je zijn de eipakketjes resistent tegen kakkerlakkenspray.

Kakkerlakken eten dode kakkerlakken

Zodra een kakkerlak in aanraking komt met kakkerlakkenspray, zal het overlijden. Als je de kakkerlakkenspray combineert met een lokaas zal je meer kakkerlakken bestrijden. Dit komt omdat het lokaas ervoor zorgt dat er meer kakkerlakken richting jouw kakkerlakkenspray komen. En wist je dat kakkerlakken kannibalistisch gedrag vertonen? Kakkerlakken eten namelijk dode soortgenoten op. Dus zodra de ene kakkerlak in aanraking is gekomen met de kakkerlakkenspray, zal de andere ook overlijden die deze kakkerlak probeert op te eten.

Kakkerlakkenplaag bestrijden? Kies voor een professionele ongediertebestrijder

Ondanks dat kakkerlakkenspray in sommige gevallen succesvol blijkt te zijn, is het veel effectiever om direct een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Professionals werken met effectievere bestrijdingsmiddelen en weten exact waar de kakkerlakken zich schuilhouden. Ook de eipakketjes en nimfen worden bestreden. Bestrijd je de eipakketjes niet, dan heb je binnen enkele weken weer met een kakkerlakkenplaag te maken. Het best schakel je daarom direct een professionele ongediertebestrijder in.