MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Kakkerlakkenbestrijdingsmiddelen

Kakkerlakken in huis is een groot probleem en moet direct opgelost worden. Er bestaan verschillende kakkerlakkenbestrijdingsmiddelen die je zelf kunt aanschaffen en bestrijdingsmiddelen die enkel gebruikt mogen worden door professionele ongediertebestrijders. Kakkerlakken zijn te bestrijden met:

  • Lokaasgel
  • Insecticide
  • Kakkerlakkenval
  • Kakkerlakkenspray
  • Ultrasoon geluid

Kakkerlakken bestrijden met lokaasgel

Lokaasgel is alleen te verkrijgen door professionals. Dit bestrijdingsmiddel werkt tot op de dag vandaag nog steeds effectief tegen kakkerlakken. Het middel werkt als volgt:

  • De professionele ongediertebestrijder verspreidt de gel op de plekken waar de kakkerlakken zitten. Het middel hecht zich goed aan oppervlakten en is na de bestrijding ook eenvoudig te verwijderen.
  • Het middel heeft een zeer snelle reactietijd. Zodra een kakkerlak ervan eet, gaat het binnen een dag dood.
  • Het bestrijdingsmiddel heeft een vermenigvuldigingseffect. Kakkerlakken eten namelijk ook dode soortgenoten op, dus zodra een kakkerlak een andere kakkerlak eet die al van de lokaasgel gegeten heeft, gaat die kakkerlak ook dood.

Kakkerlakkenbestrijding met insecticide

In sommige gevallen besluiten professionele ongediertebestrijders te werken met insecticide. Dit gif wordt alleen gebruikt wanneer de kakkerlakkenplaag echt enorm is. Alle naden en kieren worden behandeld met dit bestrijdingsmiddel. Een nadeel van dit gif is dat er niemand in de ruimte aanwezig mag komen gedurende 2 uur. Dit kakkerlakkenbestrijdingsmiddel is zeer giftig, maar moet soms toegepast worden om een hele plaag te kunnen bestrijden.

Kakkerlakken vangen met een lijmval

Een lijmval is een product dat iedereen kan kopen in de winkel. In de val zit een lokstof waar kakkerlakken zich tot voelen aangetrokken. Vervolgens blijven ze aan de lijm plakken en kunnen ze niet meer uit de val lopen. De kakkerlakken sterven na een aantal dagen. Het nadeel van een kakkerlakkenval is dat hier geen nimfen en eitjes op af komen. Een hele kakkerlakkenplaag is hiermee dus niet te bestrijden.

Spray tegen kakkerlakken

Er bestaan ook een aantal sprays waar je kakkerlakken mee bestrijdt. In veel gevallen werkt zo’n spray niet effectief genoeg. Je doodt er wel een aantal kakkerlakken mee, maar je kunt met een kakkerlakkenspray geen hele plaag bestrijden. Je dient namelijk met de spray overal te komen, waar kakkerlakken zitten. Dus ook de eitjes en nimfen moet je zien te bereiken met deze spray.

Kakkerlakken bestrijden met ultrasoon geluid

Er bestaan apparaatjes die een ultrasoon geluid verspreiden. Dit middel is ook voor particulieren te koop. Het is mogelijk om er een aantal kakkerlakken mee te verjagen. Dit bestrijdingsmiddel is echter ook hoorbaar voor je hond of kat en dit is een heel vervelend geluid voor ze. Ook met ultrasoon geluid bestrijd je geen hele kakkerlakkenplaag.

Particuliere bestrijdingsmiddelen vaak niet effectief genoeg

We hebben het al vaker aangegeven, maar de kakkerlakkenbestrijdingsmiddelen die te verkrijgen zijn voor particulieren, blijken in de meeste gevallen niet effectief genoeg. Het is verstandiger om te kiezen voor de bestrijdingsmethoden die uitgevoerd worden door professionele ongediertebestrijders. Een lijmval is bijvoorbeeld wel een goed middel als je wilt controleren of je nog kakkerlakken in huis hebt.