MENU
Direct kakkerlakken bestrijden? Zoek bestrijder

Kakkerlakken doodtrappen

Kakkerlakken mag je nooit doodtrappen, wordt er weleens gezegd. Waarom niet, vraag je je af? Men zegt dat de geur die op dat moment vrijkomt, andere kakkerlakken aantrekt en zodoende het probleem alleen maar erger wordt. Ook zouden kakkerlakken hun eitjes loslaten, waardoor je uiteindelijk weer een kakkerlakkenplaag hebt. Maar is dit ook zo?

Kakkerlakken verspreiden een geur

Als je kakkerlakken in huis hebt, dan verspreidt zich inderdaad een onaangename geur door je woning. Er is echter niets bekend dat wanneer je kakkerlakken zou doodtrappen, zij dan een bepaalde geur afgeven. Ook dat deze geur andere kakkerlakken zou aantrekken, is niet erg logisch. Voor soortgenoten moet dat eerder een signaal zijn om daar weg te blijven waar het blijkbaar niet veilig is. Conclusie, wanneer een kakkerlak wordt doodgetrapt, verspreidt zich geen bepaalde geur die andere kakkerlakken aantrekt.

Kakkerlakken laten eitjes los

Kakkerlakken laten hun eitjes los wanneer ze zich bedreigd voelen. Dat eitjes worden gelegd wanneer je kakkerlakken doodtrapt, is waarschijnlijk daarop gebaseerd. Het doodtrappen op zich maakt dus niet zoveel uit. Het enige waar je op moet letten, is dat je daarna zowel de dode kakerlakken als de gedropte eitjes opruimt. Anders kunnen deze eitjes inderdaad na een tijdje nog uitkomen.

Met kakkerlakken doodtrappen, bestrijd je geen kakkerlakkenplaag

Kakkerlakken doodtrappen, kan je dus gerust doen, zolang je maar de kakkerlakken en hun eitjes opruimt. Het probleem is echter dat je hiermee niet een kakkerlakkenplaag bestrijdt. Waarschijnlijk zitten er nog meerdere kakkerlakken in je huis dan enkel degene die je hebt doodgetrapt. Kakkerlakken houden zich overal schuil en her en der zitten ook nimfen en eitjes verstopt. Zolang deze blijven zitten, blijven de kakkerlakken zich voortplanten en komt er geen eindje aan jouw kakkerlakkenplaag.

Kakkerlakken bestrijden? Bel een professionele ongediertebestrijder!

Kakkerlakken doodtrappen kan dus wel, maar is niet effectief. In plaats daarvan schakel je het beste een professionele ongediertebestrijder in. Professionals weten exact waar kakkerlakken zich schuilhouden, herkennen eitjes en nimfen en weten hoe ze kakkerlakken het best bestrijden. Heb je dus een kakkerlakkenplaag, neem dan contact op met een echte kakkerlakkenbestrijder. Alleen dan komt er een einde aan jouw kakkerlakkenplaag.